ua en ru

Перший потяг сполученням Ковель-Холм буде запущений 12 червня

Перший потяг сполученням Ковель-Холм буде запущений 12 червня Фото: невдовзі запустять поїзд Ковель-Холм

Це буде вже другий денний поїзд до Польщі

Перший потяг з Ковеля Волинської області до польського міста Холм буде запущений 12 червня. Про це сьогодні під час прес-конференції в Харкові, присвяченій стратегії розвитку "Укрзалізниці" на 5 років, повідомив голова відомства Войцех Балчун, передає прес-служба "Укрзалізниці".

"12 червня відправиться перший поїзд до Холму. Це довгоочікуваний маршрут", - сказав Балчун.

Відзначають, що маршрут обслуговуватиметься складом рейкового автобуса. Але якщо буде великий попит на перевезення на цьому напрямку, "Укрзалізниця" залучатиме інший рухомий склад.

Балчун нагадав, що це буде вже другий денний поїзд до Польщі, адже раніше залізничники запустили швидкісний поїзд Київ - Львів - Перемишль, який користується попитом серед населення.

Також він повідомив, що в планах відомства - розвивати міжнародні сполучення не тільки з Польщею, а й з іншими країнами Європи, особливо в контексті запровадження безвізового режиму.

"Наразі ми ведемо переговори зі Словаччиною та Угорщиною, адже з безвізом очікуємо великий попит на перевезення до цих країн", - зазначив Балчун.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" отримала 98 млн гривень прибутку за 4 місяці 2017. За аналогічний період минулого року компанія мала 1,8 млрд гривень збитків.