ua en ru

"Укрзалізниця" отримала 98 млн гривень прибутку за 4 місяці 2017, - Балчун

"Укрзалізниця" отримала 98 млн гривень прибутку за 4 місяці 2017, - Балчун Фото: Войцех Балчун

За аналогічний період минулого року компанія мала 1,8 млрд гривень збитків

За 4 місяці 2017 року публічне акціонерне товариство "Укрзалізниця" отримало 98 млн гривень прибутку. Про це повідомив голова правління товариства Войцех Балчун 18 травня у Харкові під час презентації стратегії розвитку компанії до 2021 року та представлення новопризначеного директора регіональної філії "Південна залізниця" Миколи Уманця, передає прес-служба "Укрзалізниці".

Балчун сказав, що в цьому році товариство перейшло на міжнародний стандарт фінансової звітності. В результаті цього організація отримала прибуток в майже 98 млн гривень, тоді як за такий же період минулого року "Укрзалізниця" мала 1,8 млрд гривень збитку.

"Ми зупинили зменшення робочого парку вагонів та локомотивів шляхом його оновлення, запас дизпального вже сягає 35 днів і більше, тоді як на початку роботи міжнародного правління резерв дизпального був не більше двох діб, у другій половині минулого року придбали і виготовили загалом більше 1 тисячі вантажних вагонів і продовжуємо будувати їх на власних заводах у цьому році та оголосили тендер на закупівлю", - відзначив Балчун.

Він додав, що на цей рік заплановані масштабні інвестиції в оновлення рухомого складу та інфраструктури. За 10 місяців підвищили зарплату працівникам сумарно на 50%. Такого в Укрзалізниці не було багато років/

Він також повідомив, що у 2017 році спостерігається тенденція збільшення обсягів перевезень пасажирів та вантажів, зокрема транзиту, який кілька років поспіль зменшувався. Так, за січень-квітень обсяги перевезень вантажів зросли на 3,8% до 110,5 млн тонн порівняно з відповідним періодом минулого року. Зокрема, експорт зріс на 11,2% до 40,4 млн тонн, транзит збільшився на 18,4% до 6,7 млн тонн. Відправлено 50,9 млн пасажирів, що більше на 1,3%.

Нагадаємо, Балчун заявив, що в "Укрзалізницю" протягом 5 років потрібно інвестувати 130-150 млрд гривень.