ua en ru

Перший підземний тунель на Почтовій площі буде відкрито до 28 липня

В Києві до 28 липня буде відкрито перший підземний тунель на Поштовій площі. Про це сьогодні повідомив голова КМДА Олександр Попов, передає кореспондент РБК-Україна.

В Києві до 28 липня буде відкрито перший підземний тунель на Поштовій площі. Про це сьогодні повідомив голова КМДА Олександр Попов, передає кореспондент РБК-Україна.

"На Поштову площу ми зможемо найближчим часом виділити 50- 60 млн грн для того, щоб там це будівництво підтримати, і до 28 липня ми пропонуємо відкрити один підземний тунель на Почтовій площі, який зараз на стадії активного будівництва. Таким чином, практично частково розблокувати проїзд і приступити до будівництва другої черги тунелю", - заявив Попов.

Читайте також: Підрядні організації, які працюють на Поштовій площі, можуть припинити роботи, - Попов

За його словам, фінансування відбудеться за рахунок коштів, які уряд допоміг залучити до міського бюджету Києва без змін без внесення змін до міського бюджету рішенням Київради.

Раніше Попов заявляв, що підрядні організації, які працюють на Поштовій площі, можуть припинити роботи через нестачу фінансування. У свою чергу, народний депутат від "Батьківщини" Арсеній Яценюк заявив, що будівництво на Поштовій площі і виплати бюджетникам будуть профінансовані у будь-якому випадку.

Нагадаємо, 25 травня відбулося урочисте відкриття автомобільного руху по естакаді на Поштовій площі. Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко заявив тоді, що вартість проекту будівництва автомобільної естакади на Поштовій площі складає 120 млн грн. "Весь проект реконструкції Поштової площі коштує приблизно 480 млн грн, а якщо ви питаєте окремо про автомобільну естакаду, то це приблизно 120 млн грн", - повідомив Голубченко.

Читайте також: У Києві відкрито рух по естакаді на Поштовій площі (фото, відео)

Остаточно реконструкція Поштової площі повинна завершитися до кінця року. Про це заявляв раніше генеральний директор комунальної корпорації "Київавтодор" Петро Береговий.

Планується, що оновлена площа буде пішохідною, з прямим виходом на набережну Дніпра. Набережне шосе і вулиця Набережно-Хрещатицька з'єднуватимуться транспортним тунелем. Збережеться рух по вулиці Боричів тік. Згідно з проектом, по тунелю буде організовано безперервний прямий рух.