ua en ru

Перший експеримент з руйнуванням "хрущовки" та будівництвом на її місці висотного будинку буде проведено в Києві в 2011 р., - В.Яцуба

Перший експеримент з руйнуванням "хрущовки" та будівництвом на її місці висотного будинку буде проведений в Києві в наступному році. Про це заявив міністр з питань регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами В.Яцуби, в разі, якщо кияни не будуть переймати московський досвід, то вони ніколи не зможуть отримати зручне житло: "Жителі ("хрущовок") отримують (квартири) у новозбудованих будинках з зразковим коефіцієнтом 1:3 за рахунок нових коридорів, туалетів, ванних. За нашими нормативами, це ("хрущовки") вже ніхто не будує. Тому людина отримує повністю облаштовану оброблену квартиру поряд з колишнім будинком".
Він підкреслив, що згідно з нормативами, розташування новозбудованого будинку має коливатися в межах 300 м від старої будівлі.
"Найголовніше, що він (мешканець) отримує за розмірами таку ж квартиру, тому що якщо ми підемо шляхом прописки, збільшення, пільг, ми ніколи це питання не вирішимо", - зазначив міністр.
На питання про те, скільки коштів знадобиться на реалізацію даного проекту, В.Яцуба конкретної відповіді не дав, однак підкреслив: "Це буде залежати від ціни 1 кв. м і від того, яку участь у цьому буде приймати держава".