ua en ru

За першу добу 2018 року на пожежах в Україні загинуло 16 людей

За першу добу 2018 року на пожежах в Україні загинуло 16 людей Фото: пожежний автомобіль і швидка (прес-центр ДСНС)

Кількість побутових пожеж цього дня зросла майже вдвічі - 110 випадків

Одразу 16 людей загинуло в Україні на пожежах у житловому секторі впродовж 1 січня 2018 року. При тому, що й кількість побутових пожеж цього дня зросла майже вдвічі - 110 випадків, повідомляє прес-центр Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"Основною причиною нещасть стає власна недбалість громадян, а також свідоме нехтування протипожежними нормами", - йдеться в повідомленні.

За даними рятувальників, пожежі з трагічними наслідками протягом минулої доби сталися у Хмельницькій, Полтавській, Запорізькій, Чернігівській, Харківській, Рівненській, Житомирській, Сумській, Дніпропетровській, Миколаєвській і Вінницькій областях, а також у місті Київ.

"Загалом показник загиблих, травмованих та врятованих українців із початку року становить 16, 4 та 7 людей відповідно", - констатували в ДСНС.

Напередодні Різдвяних свят у відомстві також закликали неухильно дотримуватися протипожежних норм у помешканнях: з особливою увагою та відповідальністю користуватися свічками, пічним та газовим опаленням, а також обов'язково слідкувати за станом електромережі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що впродовж минулого тижня (з 25.12 по 01.01) на пожежах в Україні загинуло 43 особи.