ua en ru

За тиждень на пожежах в Україні загинуло 43 особи, на воді - 14

За тиждень на пожежах в Україні загинуло 43 особи, на воді - 14 Фото: українські пожежники (прес-центр ДСНС)

Протягом минулого тижня підрозділи ДСНС врятували 44 особи та ліквідували 804 пожежі

Упродовж минулого тижня (з 25.12 по 01.01) підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій України врятували 44 особи та ліквідували 804 пожежі. Про це повідомляє прес-центр ДСНС.

Зокрема зазначено, що від початку тижня зареєстровано 1031 надзвичайну подію, на які забезпечено реагування рятувальників із виїздом до місця їхнього виникнення, а в результаті вжитих заходів врятовано 44 особи.

"Ліквідовано 804 пожежі, врятовано на пожежах 34 особи та не допущено знищення вогнем 355 будівель і 64 одиниць техніки. На пожежах загинуло 43 особи, орієнтовні збитки, за оперативними даними, становлять 4,3 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Також, за даними відомства, впродовж тижня піротехнічними підрозділами ДСНС здійснено 123 виїзди, у ході яких виявлено, вилучено та знищено 703 вибухонебезпечні предмети часів минулих війн.

"Протягом тижня виникла 1 надзвичайна ситуація, в результаті якої загинуло 6 осіб. На водних об’єктах загинуло 14 осіб", - резюмували в ДСНС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція відкрила кримінальне провадження й розпочала досудове розслідування за фактом загибелі (попередньо від отруєння чадним газом) сім'ї з шести осіб в Івано-Франківську.