ua en ru

Першу п'ятірку ПР і Партії розвитку можуть очолити Колесніков, Ларін, Павленко, Суков і Лариса Скорик

Першу п'ятірку Партії регіонів і Партії розвитку України в разі їх об'єднання на вибори Верховної Ради 26 жовтня можуть очолити лідер ПР Борис Колесніков, лідер ПРУ Сергій Ларін, екс-дитячий омбудсмен Юрій Павленко, генеральний директор Новокраматорського машинобудівного заводу Геннадій Суков і культурний діяч Лариса Скорик. Про це РБК-Україна розповіло джерело.

При цьому 9 вересня на брифінгу Борис Колесніков заявив, що про об'єднання партій говорити ще рано.

"Поки говорити про об'єднання (Партії регіонів і ПРУ, - ред.) не можна. Такі рішення можуть прийматися на з'їздах партій. Коли будуть з'їзди, коли буде рішення про об'єднання, тоді про це можна говорити. Я можу сказати про Партію регіонів. Завтра буде рада регіонів, яка і прийме рішення про дату з'їзду та його проведення. Без рішень політради, говорити про об'єднання не можна", - заявив він.

Своєю чергою, голова політради Партії розвитку України Сергій Ларін додав: "Що стосується об'єднання, то рішення ухвалюватимуть вищі органи партії".

Юрій Павленко, який представляє тепер ПРУ, наголосив на необхідності об'єднання в одному блоці на вибори Ради не тільки партій, а й громадських рухів. "Ми закликаємо до об'єднання опозиційні сили, закликаємо не тільки політичні сили, а й громадські організації", - заявив він.

На даний момент зазначені партії та понад 20 громадських організацій підписали меморандум про співпрацю.