ua en ru

Першочерговим завданням Мінекономрозвитку після парафування УА з ЄС є створення відповідних позицій по інвестклімату, - Порошенко

Першочерговими завданнями Міністерства економічного розвитку і торгівлі України після парафування угоди про асоціацію (УА) та Зони вільної торгівлі (ЗВТ) з ЄС є створення відповідних позицій по інвестиційному клімату, по конкурентному середовищу, по відповідних гармонізаціях з законодавствами ЄС. Про це заявив економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко в ефірі програми "Шустер Live".

"З завтрашнього дня, після парафування, ми маємо здійснити величезний обсяг роботи, в тому числі і щодо відповідальності міністерства (економічного розвитку і торгівлі), яке я маю честь очолювати. Перше завдання, яке ми маємо - це створення відповідних позицій по інвестиційному клімату, по конкурентному середовищу, по відповідних гармонізаціях з законодавствами, з європейськими стандартами, з європейськими ветеринарними, фітосанітарними, іншими вимогами, які створять тут, в Україні, абсолютно європейську систему ведення бізнесу. І я переконаний, що інтерес щодо співпраці в цьому напрямку має висловити все українське суспільство", - заявив міністр.

Він також відзначив: "До цього присутність українських товарів, виробників, українських послуг була практично заборонена. На сьогоднішній день ми маємо унікальну можливість, після того, як будуть здійснені всі умови і завершені процедури підпису, ми маємо можливість колосальних інвестицій, які мають прийти в Україну, якщо умови будуть дотримані".

Порошенко заявив також, що, на сьогоднішній день, з жодною країною ЄС не має угоди такого масштабу, як сьогодні парафовано з Україною. "З жодною країною він не має такої кількості напрямків співпраці, такої глибини і щодо політичної і щодо економічної асоціації, як сьогодні укладено з Україною. Жодна країна не має сьогодні абсолютно жорсткої, абсолютно потужної мотивації для того, щоб зробити зараз величезну працю для того, щоб відповідати, в першу чергу, європейським цінностям, стандартам..., включаючи до речі стандарти життя", - сказав міністр.

Нагадаємо, Україна і Євросоюз сьогодні в Брюсселі парафували угоди про асоціацію (УА) та ЗВТ.