ua en ru

Переговори про формування робочої групи для вирішення долі Тимошенко ведуться на рівні керівництва фракцій, - нардеп

Народний депутат України від фракції Партії регіонів Володимир Олійник вважає, що парламент вже сьогодні на рівні керівництва фракцій і керівництва Верховної Ради веде переговори про те, як буде сформована робоча група для роботи над єдиним компромісним законопроектом, який має вирішити подальшу долю Юлії Тимошенко. Про це Олійник заявив РБК-Україна.

"(Процес створення робочої групи) напевно, на рівні керівництва ведеться", - сказав Олійник.

Він зазначив, що ця робоча група повинна бути створена, оскільки у ПР для прийняття необхідного законопроекту немає 226 голосів, а фракція КПУ у цьому питанні брати участь не буде.

"Якби сьогодні у нас було 226 голосів, у Партії регіонів, Партія регіонів була б здатна самостійно прийняти потрібний законопроект. Але не здатна - комуністи категорично проти... І їх позиції міцні. Чи здатна опозиція прийняти будь-який з варіантів? Теж ні", - зазначив Олійник.

Він також підкреслив, що сьогодні засідання комітету в умовах публічності і присутності телекамер також навряд чи може бути результативним і активно дискусійним.

"Адже сьогодні йде дискусія з точки зору полеміки, ще й політичної. І тому, якщо б ми створили таку робочу групу і домовилися, як домовлялися за законом про вибори, а адже ми домовлялися окремо і говорили без журналістів, то ми вийшли в зал і сказали б - приймаємо за основу... Ми повинні знайти політико-правове рішення, а не правове, а політико-правове рішення шукається в іншому форматі. І якщо ви поставите відеокамери, жодної розмови, дискусійної, спрямованої на пошуки компромісу не буде", - сказав Олійник.

У той же час Олійник зазначив, що в даному випадку питання часу істотної ролі грати не може, оскільки рішення, якщо воно буде прийнято, буде "зараховано" навіть безпосередньо перед Вільнюським самітом.