ua en ru

Пентагон побачив в діях РФ і Китаю спроби перегляду світового порядку

У Міністерстві оборони США побачили в діях Російської Федерації та Китаю спроби перегляду світового порядку.

У Міністерстві оборони США побачили в діях Російської Федерації та Китаю спроби перегляду світового порядку. Про це заступник міністра оборони США Роберт Уорк заявив у вівторок, 30 вересня, виступаючи в американській Раді з міжнародних відносин, передає прес-служби ради.

Заступник міністра оборони зазначив, що і Росія, і Китай хотіли б "змінити деякі аспекти" нинішнього світового порядку, встановленого протягом останніх 70 років.

"Я не переживаю щодо можливої Третьої світової війни. Але бачу, що є дві речі, які відбуваються, як з Росією, так і Китаєм. По-перше, вони явно намагаються розмітити кордон у прилеглих територіях. І це одна з речей, над якою ми збираємося працювати протягом найближчих декількох років, - з'ясувати, що вони вважають сферами своїх життєво важливих інтересів, і те, що ми повинні зробити, - це знайти спосіб переконатися, що ці домагання не припускають використання сили і не вимагатимуть відкритої військової відповіді від нас", - заявив Уорк.

Він підкреслив, що спробам Росії і Китаю вплинути на встановлений світовий порядок буде приділятися постійна увага. "Так, на стратегічному рівні, потрібно зрозуміти, як ми збираємося працювати з двома дуже сильними державами, регіональними державами прямо зараз", - сказав заступник міністра.