ua en ru

Пентагон просить Конгрес збільшити оборонний бюджет США на 30 млрд доларів

Пентагон просить Конгрес збільшити оборонний бюджет США на 30 млрд доларів Фото: Пентагон

Гроші планується витратити на нову бронетехніку, реактивні винищувачі і поліпшення підготовки військових

Нове керівництво Пентагону просить Конгрес Сполучених Штатів Америки збільшити оборонний бюджет держави на 30 млрд доларів. Про це повідомляє Associated Press, посилаючись на відповідний документ.

Так, Пентагон представив Конгресу проект бюджету, який передбачає збільшення військових витрат. Відзначається, що дані кошти оборонне відомство збирається витратити на нову бронетехніку, реактивні винищувачі і поліпшення підготовки військових.

Згідно з повідомленням, глава комітету у справах збройних сил палати представників Конгресу республіканець Мек Торнберри заявив, що в Конгресі підтримують пропозицію Пентагону. За його словами, більшість членів конгресу вважають, що витрати на оборону були скорочені занадто сильно.

"Мені здається, що у нас є відмінна можливість зробити правильну річ для країни. Я думаю, що це дійсно станеться", - зазначив голова комітету.

Нагадаємо, раніше Сенат США затвердив кандидатуру Джеймса Меттіса на посаду глави Пентагону в адміністрації президента США Дональда Трампа.