ua en ru

Пентагон заперечує, що розвідка США передала Україні дані з координатами флагмана "Москва"

Пентагон заперечує, що розвідка США передала Україні дані з координатами флагмана "Москва" Фото: представник Пентагону Джон Кірбі (Getty Images)

Офіційний представник Пентагону Джон Кірбі повідомив, що розвідка Сполучених Штатів не надавала Україні розвіддані про місцезнаходження військових генералів РФ і флагмана "Москва".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Week.

"Сполучені Штати надають розвіддані з поля бою, щоб допомогти українцям захистити свою країну, але ми не надаємо розвіддані про місцезнаходження вищих військових керівників на полі бою і не беремо участь у прийнятті рішень про вибір цілей українськими військовими", - заявив він.

За словами представника Пентагону, в української розвідки більше даних, ніж в американської.

"В українців, відверто кажучи, набагато більше інформації, ніж у нас, поєднуючи інформацію, яку надаємо ми та інші партнери, з розвідданими, які вони самі збирають на полі бою, а потім вони приймають власні рішення і роблять власні дії", - заявив Кірбі.

Він також додав, що США надають Україні корисні розвіддані, своєчасні розвіддані, які "дозволяють їм приймати рішення, щоб краще захиститися від російського вторгнення".