ua en ru

Пенсіонери можуть у майбутньому отримати "економічний паспорт", - Арахамія

Пенсіонери можуть у майбутньому отримати "економічний паспорт", - Арахамія Фото: народний депутат Давид Арахамія (Віталій Носач, РБК-Україна)
Автор: Ольга Белей

У майбутньому дія "економічного паспорта" може розширитися на пенсіонерів. На думку глави парламентської фракції "Слуга народу" Давида Арахамії, люди, старше 70-80 років, повинні мати базовий дохід, оскільки у них немає можливості додаткових заробітків.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю глави парламентської фракції" Слуга народу "Давида Арахамії виданню"Інтерфакс-Україна".

"Звичайно, є за що цю ініціативу (про "економічний паспорт" - ред.) критикувати. Наприклад, вона поширюється на дітей 2019 року народження, а не на всіх дітей. Але логіка наша проста: з якогось моменту треба починати, а потім цю ініціативу розширювати як на інших дітей, так і на пенсіонерів",-заявив він.

При цьому Арахамія додав, що у людей похилого віку, особливо старше 70-80 років, взагалі немає можливості додаткових заробітків. Саме тому "їм треба отримувати безумовний базовий дохід".

Крім того, глава фракції впевнений, що ідею з "економічними паспортами" ніхто не ризикне з часом скасувати.

"Ніхто цього не зробить, тому що це буде політичне самогубство - забрати гроші у дітей. Навіть якщо буде криза економічна. Уявляєте, якщо чотирьом мільйонам виборців, у мільйона дітей яких на рахунках лежать накопичені державою кошти, прийти і сказати: "я у вас забираю ці гроші або переполовинюю". Неможливо таке буде зробити", - резюмував він.