ua en ru

Паводок в Україні: у ДСНС попередили про нові підтоплення

Паводок в Україні: у ДСНС попередили про нові підтоплення Ілюстративне фото (dsns.gov.ua)

В Україні очікується підйом рівня води

В Україні 19-20 квітня продовжиться розвиток весняного водопілля на рівнинних річках країни з добовою інтенсивністю підвищення. Про це повідомляє прес-центр Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Зокрема, за даними Укргідрометцентру, 19-20 квітня продовжиться розвиток весняного водопілля з добовою інтенсивністю підвищення на 2 − 8 см на Верхньому Дніпрі з подальшим затопленням заплави; на Пслі нижче м. Суми, в середньому і нижній течії Ворскли, в пониззі Орелі з подальшим затопленням заплав; на Десні, Сеймі з подальшим затопленням заплав, продовженням підтоплення територій і об'єктів в заплаві (Чернігівська, Сумська обл.) і порушенням транспортного сполучення (Городнянський р-н Чернігівської обл.).

19-22 квітня на Верхньому Дніпрі можливе досягнення початкових небезпечних відміток підтоплення понижених територій окремих населених пунктів, порушення транспортного сполучення в Ріпкинському районі Чернігівської області.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в Держслужбі з надзвичайних ситуацій вже попереджали про підвищення рівнів води на водоймах країни у зв'язку з паводком в Україні і надалі підтоплення в декількох областях.