ua en ru

Пашинян заявив про важливість більш тісних військових зв'язків Вірменії з Росією

Пашинян заявив про важливість більш тісних військових зв'язків Вірменії з Росією Фото: Нікол Пашинян (twitter.com sputnik_armenia)

За словами Пашиняна, "стратегічне співробітництво" Вірменії і РФ не підлягає обговоренню

Новий прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про важливість більш тісних військових зв'язків Вірменії з Російською Федерацією. Про це він заявив в ході зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним в Сочі, повідомляє Reuters.

"Новий прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян сказав президенту Володимиру Путіну у понеділок, що хоче продовжити розвиток відносин з Росією у військовій сфері і що ніхто не сумнівається у важливості стратегічних зв'язків між двома країнами", - йдеться в повідомленні.

Крім того, News.am повідомляє, що за словами Пашиняна, "стратегічне співробітництво" Вірменії і РФ не підлягає обговоренню і в цьому питанні є консенсус.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 8 травня 2018 року парламент Вірменії на спеціальному засіданні обрав лідера опозиційної партії "Вихід", депутата Нікола Пашиняна на пост премьер-міністра Вірменії.

Відзначимо, в Єревані (Вірменія) 13 квітня 2018 року почалися масові протестні акції через висунення на пост глави уряду екс-президента країни Сержа Саргсяна. Протестні акції очолив Пашинян. Незважаючи на протести, які Пашинян назвав "оксамитовою революцією", через кілька днів парламент підтримав кандидатуру Саргсяна, а президент Вірменії затвердив Саргсяна на посаді прем'єра. Через призначення Саргсяна масові протести посилилися і через кілька днів Саргсян подав у відставку. Після цього, 1 травня в парламенті Вірменії мали обрати нового прем'єра, кандидатура була тільки одна - Пашинян. Разом з тим, кандидатуру опозиціонера з першого разу парламентарії не підтримали. 8 травня парламент Вірменії знову розглядав питання про призначення Пашиняна прем'єром, його кандидатуру підтримали 59 депутатів, при необхідних 53. Таким чином Пашинян став новим прем'єром Вірменії.