ua en ru

Пашинський: РФ в лютому 2014 готова була йти на Київ за підтримки авіації

Пашинський: РФ в лютому 2014 готова була йти на Київ за підтримки авіації Фото: Сергій Пашинський

Російська Федерація в лютому 2014 року готова була йти на Київ за підтримки авіації. Про це глава оборонного комітету Верховної Ради України Сергій Пашинський заявив в ході свого звіту на засіданні комітету, передає "112 Україна".

"Анексія Криму - це не був фрагмент. Це була ціла операція. Прикордонники нам доповідали, що, за їхньою інформацією, і батальйонно - тактична група, 50 танків і близько 200 БМП БТР отримали команду за підтримки авіації йти на Київ, щоб було зрозуміло , це 3 або 3,5 години", - пояснив парламентар.

Пашинський зазначив, що влада спробувала задіяти 72-ю бригаду Білої Церкви, однак не вдалося завести військову техніку.

"Паралельно, ми підняли 72-ю бригаду міста Білої Церкви, по бойовій тривозі, 90% техніки, не покинула парків. Не завелися фізично, не було акумуляторів", - підкреслив Пашинський.

Нагадаємо,оприлюднені копії стенограм засідань Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) під час російської анексії Криму.

Зокрема, на оприлюднених сторінках йдеться про можливість введення військового положення, яке, згідно з документом, підтримував тільки секретар РНБО Олександр Турчинов.