ua en ru

Оприлюднені копії стенограм засідань РНБО під час анексії Криму

Оприлюднені копії стенограм засідань РНБО під час анексії Криму Фото: Олександр Турчинов

Згідно обнародований інформації, введення воєнного стану в Україні підтримав один Турчинов

Оприлюднені копії стенограм засідань Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) під час російської анексії Криму. Витяги зі стенограми на своїй сторінці в Facebook опублікував народний депутат Борислав Береза.

Зокрема, на оприлюднених сторінках йдеться про можливість введення військового положення, яке, згідно з документом, підтримував тільки секретар РНБО Олександр Турчинов.

Також повідомляється, що Турчинову телефонував голова Держдуми Росії Сергій Наришкін з погрозами.

"Наришкін передав мені погрози...Вони не виключають, як він сказав, прийняття жорстких рішень щодо України за переслідування росіян та російськомовних...Передав слова Путіна, що якщо загине хоч один росіянин, - вони оголосять нас військовими злочинцями і будуть переслідувати по всьому світу. Я відповів, що, розпочавши агресію проти України, вони вже стали злочинцями і будуть відповідати перед міжнародним судом", - сказав Турчинов.

Крім того, згідно з інформацією, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявляв про необхідність політичного вирішення виниклого конфлікту, оскільки в країні немає ні грошей, ні боєздатності.

"У нас на казначейському рахунку взагалі відсутні гроші ... Тому моя пропозиція, шановний Олександр Валентинович, в першу чергу спробувати вирішити, як можна швидше, це через політичні консультації і через іноземних посередників", - говорив Яценюк.

"Треба виграти час, щоб реанімувати в країні силовий блок, щоб відновити в Україні елементарну владу", - додав він.

Выдержка из стенограммы заседания РНБО от 28.02.14 Это очень интересно.

Опубликовано Бориславом Березой 22 февраля 2016 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна вимагає від Росії припинити окупацію, репресії та численні провокації проти українських громадян та проукраїнського населення Криму.