ua en ru

Пашинський: Бойко та Портнов не хочуть повертати "Житомирські ласощі" законним власникам

Кондитерську фабрику "Житомирські ласощі" було захоплено ще в 2010 року Ігорем Бойком та тодішнім заступником голови АП Андрієм Портновим і саме ці люди не дозволяють сьогодні відновити роботу підприємства. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив народний депутат "Народного фронту" Сергій Пашинський.

За його інформацією, в 2010 підприємство ЗАТ "Житомирські ласощі" було ліквідоване, а його майно було приєднано до ТОВ "Будстайл", яке належало Бойку. Депутат зазначив, що після усунення Януковича від влади у березні 2014 була створена міжвідомча робоча група з попередження і ліквідації фактів рейдерства під час правління режиму Януковича за участю представників правоохоронних органів та громадськості.

Робоча група дійшла до висновку, що мало місце рейдерське захоплення підприємства Ігорем Бойко, додав Пашинський.

"Вищий Адміністративний Суд поставив крапку в цій справі, було поновлено реєстрацію, ЗАТ "Житомирські ласощі" поновив свої права. Що робить протилежна сторона? Вони замовляють за шалені гроші дику піар-кампанію, і починають звинувачувати всіх, що я начебто захопив цю фабрику", - сказав Пашинський.

Також він підкреслив, що по цьому факту звернувся до НАБУ і попросив порушити кримінальну справу.

"Сподіваюсь, що воно працює прозоро та ефективно, і ті люди, що вкрали підприємство у законних власників, будуть покарані, а фабрика продовжить розвиватись далі", - підсумував Сергій Пашинський.