ua en ru

ПАРЄ відмовилась міняти санкційні правила для РФ

ПАРЄ відмовилась міняти санкційні правила для РФ Фото: ПАРЄ (assembly.coe.int)

Проект резолюції ПАРЄ повернули в комітет

Парламентська асамблея Ради Європи на засіданні у вівторок, 9 жовтня, не знайшла голосів для зміни санкційних правил і відклала вирішення цього питання на наступний рік. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Twitter постійного представника України при Раді Європи Дмитра Кулеби.

"Проект резолюції ПАРЄ, яка створювала умови для повернення росіян, так і не був прийнятий. Його повернули в комітет. Мораль така: ніколи не здавайтеся", - написав він.

ПАРЄ відмовилась міняти санкційні правила для РФ

Нагадаємо, комітет з питань правил процедури Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), який буде представляти в асамблеї проект змін до правил накладення санкцій, підтримав українські правки в документ, які виключають "прощення" Росії.

Ще одна правка українських представників забороняє брати участь у роботі ПАРЄ парламентаріїв, обраних виборцями на окупованих територіях, зокрема в Криму.

Додамо, на початку жовтня Рада засудила спроби зняти обмежувальні заходи щодо постійної делегації Російської Федерації в Парламентській асамблеї Ради Європи в обхід резолюцій асамблеї.

Як писало РБК-Україна раніше, на початку жовтня депутати Верховної ради України підтримали проект постанови №9089 "Про Заяву Верховної ради України у зв'язку з ситуацією, що склалася в Парламентській Асамблеї Ради Європи", за документ проголосували 242 нардепи.