ua en ru

Рада засудила спроби повернути делегацію Росії у ПАРЄ

Рада засудила спроби повернути делегацію Росії у ПАРЄ Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Текст відповідної заяви Рада направить до ПАРЄ та до парламентів держав-членів Ради Європи

Депутати Верховної ради України підтримали проект постанови №9089 "Про Заяву Верховної ради України у зв'язку із ситуацією, що склалася в Парламентській Асамблеї Ради Європи", передає кореспондент РБК-Україна.

За документ проголосували 242 нардепа.

"Верховна рада України постановляє: засудити намагання зняти обмежувальні заходи у відношенні постійної делегації Російської Федерації у Парламентській асамблеї Ради Європи в обхід резолюцій Асамблеї та внесення змін до статутних документів, які змінюють засадничі принципи діяльності організації", - сказано у тексті постанови.

Документом доручається голові Ради Андрію Парубію забезпечити невідкладне направлення тексту заяви до ПАРЄ та до парламентів держав-членів Ради Європи.

Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Нагадаємо, парламент Литви закликав Парламентську асамблею Ради Європи (ПАРЄ) не відновлювати права делегації Росії у цій організації. Відповідну резолюцію схвалили майже одноголосно.

У резолюції парламент Литви висловив розчарування тим, що Росія з 2014 року не виконує свої міжнародні зобов'язання, а також намагається зняти санкції і змінити порядки в Раді Європи.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що Німеччина виступає за повернення Росії у ПАРЄ.

Водночас, 20 вересня стало відомо, що Росія готується до виходу з Ради Європи.