ua en ru

ПАРЄ визначиться щодо резолюції про повернення делегації РФ у вівторок, - нардеп

ПАРЄ визначиться щодо резолюції про повернення делегації РФ у вівторок, - нардеп Фото: засідання ПАРЄ (facebook.com/iryna.gerashchenko)

За словами Геращенко, у залі присутна рекордна кількість депутатів

Перший віце-спікер Верховної ради України Ірина Геращенко повідомила, що сьогодні у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) відбудуться дебати і голосування по резолюції, якак може повернути російську делегацію. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Facebook Геращенко.

Вона зазначила, що виступати з приводу резолюції будуть 50 депутатів.

Страсбург . ПАРЄ. Рекордна присутність депутатів. Сьогодні дебати і голосування по резолюції , яка може змінити...

Опубліковано Iryna Gerashchenko Вівторок, 9 жовтня 2018 р.

"Страсбург. ПАРЄ. Рекордна присутність депутатів. Сьогодні дебати і голосування по резолюції, яка може змінити регламент Асамблеї, і повернути російську делегацію без виконання нею резолюцій, без жодної відповідальності. Рекордний лист виступаючих - більше 50. Вся українська делегація записалася на ці принципові дебати", - зазначила парламентар.

Вона додала, що українська делегація кілька місяців дискутувала з усіма національними парламентськими делегаціями про неприпустимість знищення ПАРЄ.

"Нонсенс - національні парламенти всіх країн вимагають від урядів підзвітності. А тут добровільно передають частину повноважень Комітету міністрів , тільки після вердикту якого можна буде накладати санкції на делегації", - вказала замголови ВР.

Геращенко також поінформувала, що у залі не пройшла пропозиція британських консерваторів перенести дискусію на січень через "нікчемність висновків комісії генсека Янгланда, автора цієї ганьби".

"За було лише 54 голоси, ми голосували за. Що ж, у ПАРЄ сьогодні драматичний день, і ми готові боротися за принципи", - підсумувала вона.

Нагадаємо, комітет з питань правил процедури Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), який буде представляти в асамблеї проект змін до правил накладення санкцій, підтримав українські правки в документ, що унеможливлюють "прощення" Росії.

Як писало РБК-Україна раніше, на початку жовтня Рада засудила спроби зняти обмежувальні заходи відносно постійної делегації Російської Федерації у Парламентській асамблеї Ради Європи в обхід резолюцій асамблеї.