ua en ru

ПАРЄ засудила дії Росії у розслідуванні Смоленської катастрофи

ПАРЄ засудила дії Росії у розслідуванні Смоленської катастрофи Фото: катастрофа під Смоленськом (Wikimedia Commons/Bartosz Staszewski)

Росія відмовляється передати Польщі рештки жертв падіння літака Ту-154М

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) одноголосно ухвалила резолюцію, якою засуджує дії Російської Федерації (РФ) у Смоленській авіакатастрофі. Про це повідомив керівник української делегації, віце-президент ПАРЄ Володимир Ар'єв, передає РБК-Україна.

За його словами, у резолюції говориться про невиконання Росією Чикагської конвенції в частині відмови передати Польщі рештки жертв Смоленської катастрофи літака Ту-154М.

"Навіть терористи з так званої "Донецької Республіки" нарешті погодилися передати рештки МН17 до міжнародного слідчого органу, щоб він міг зробити висновки", - снаписав Ар'єв у Facebook.

Він також додав, що Україна підтримує прагнення Польщі щодо розслідування катастрофи та закликав ПАРЄ ініціювати дебати у всіх міжнародних організаціях із цього приводу.

ПАРЄ засудила дії Росії у розслідуванні Смоленської катастрофи

Нагадаємо, раніше у ПАРЄ ухвалили рапорт щодо Смоленської катастрофи. Підготовка рапорту тривала понад 4 роки. У документі враховано оцінки експертів міжнародного права, які визнали, що, згідно з чиказькою конвенцією, уламки Ту-154М необхідно повернути Польщі.