ua en ru

Обвинувачення проти відповідальних за катастрофу МН17 скоро пред’являть на суді, - Зеркаль

Обвинувачення проти відповідальних за катастрофу МН17 скоро пред’являть на суді, - Зеркаль Фото: Олена Зеркаль (yes-ukraine.org)

Єдиною доведеною версією подій є збиття літака з "Буку", що належав РФ

Обвинувачення проти відповідальних за катастрофу МН17 на Донбасі найближчим часом пред’являть на суді. Про це у Facebook написала заступник міністра закордонних справ з питань євроінтеграції Олена Зеркаль.

Зеркаль зазначила, що оприлюднені 17 вересня "знахідки" Міноборони Росії щодо обставин збиття MH17 є російською тактикою створення "димової завіси" та інформаційних вкидів.

"Обвинувачення проти осіб, відповідальних за збиття літака, найближчим часом будуть пред’явлені для розгляду в суді. Паралельно триватимуть провадження щодо міжнародно-правової відповідальності, у тому числі справа у Міжнародному суді ООН, яку ініцювала Україна", - написала вона.

Крім того, вона додала, що спільна слідча група України, Австралії, Бельгії, Малайзії та Нідерландів вивчили усі можливі версії катастрофи і наразі єдиною доведеною версією подій є збиття літака за допомогою ЗРК "Бук" М1, що належав РФ.

Обвинувачення проти відповідальних за катастрофу МН17 скоро пред’являть на суді, - Зеркаль

Фото: facebook.com/lana.zerkal

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що в РФ заявили, що нібито ракету для "Бука", якою збили МН17, в 1986 році передали у військову частину, яка входила до складу Прикарпатського військового округу в Тернопільській області.

Зазначимо, міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон назвав таку версію прикладом дезінформації з боку РФ.