ua en ru

Парубій скликає нараду в зв'язку з забороною "бандерівської ідеології" в Польщі

Парубій скликає нараду в зв'язку з забороною "бандерівської ідеології" в Польщі Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

Рада може відреагувати на скандальний польський закон

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій скликає нараду в зв'язку з польським законом про заборону так званої "бандерівської ідеології". Про це повідомила нардеп від "Блоку Петра Порошенка", співголова групи з міжпарламентських зв'язків з Польщею Оксана Юринець, передає прес-служба БПП.

"Сподіваюся, ми будемо розвивати конструктивний діалог з польськими колегами і знаходити нові точки дотику, які б об'єднували країни. Сьогодні о 15:00 голова Верховної Ради Андрій Парубій збирає нараду, в ході якої ми будемо шукати певні рішення, які будуть запропоновані Верховній Раді наступного тижня", - повідомила Юринець.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко назвав неприйнятним польський закон про заборону "бандерівської ідеології".

"Глибоко стурбований рішенням польського парламенту. Історична правда вимагає відвертої розмови і діалогу, а не заборон. Оцінки, які містяться в цьому рішенні, є абсолютно необ'єктивними і категорично неприйнятними. Ми насамперед пам'ятаємо наші спільні перемоги і боротьбу проти тоталітарних режимів. Жодне політичне рішення не може замінити історичну правду", - заявив Порошенко.