ua en ru

Партія "Удар" звернулася зі скаргою до УТ-1 щодо трансляції контрпропаганди на її адресу

Партія "Удар" звернулася з листом до Національної телекомпанії України та Центральної виборчої комісії (ЦВК) щодо трансляції 12 жовтня 2012 р. в ефірі УТ-1 фільму, який містив ознаки чорного піару і контрпропаганди проти політичної партії "Удар" та її лідера Віталія Кличка. Про це повідомляє прес-служба партії "Удар".

Цей фільм вийшов начебто в рамках передвиборної агітації кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 220 Федорченко Ганни Григорівни, яку було висунуто Молодіжною партією України.

Читайте також: На національному телебаченні транслюються недостовірні рекламні ролики про опозицію, - Турчинов

При цьому, як зазначають в партії "Удар", на телевізійних каналах не було жодного ролика чи іншої агітаційної та рекламної продукції, в якій би йшлося про рекламу самої Молодіжної партії чи її висуванця Федорченко.

В партії "Удар" вважають, що метою розміщення цього ролику на загальнодержавному телеканалі є приниження авторитету Віталія Кличка та його політичної сили в очах виборців, створення про них негативної думки.

В партії наголошують, що відповідно до частини дев'ятої статті 74 Закону України "Про вибори народних депутатів України" забороняється розповсюдження завідомо недостовірних або наклепницьких відомостей про партію - суб'єкта виборчого процесу або про кандидата у депутати. Окрім того, цілий ряд норм цивільного законодавства України спрямований на захист честі, гідності та ділової репутації особи.

Читайте також: До Нацтелерадіо надійшло 10 заяв стосовно порушення виборчого законодавства

Партія "Удар" звертається до Національної телекомпанії України з проханням надати партії ефірний час для спростування недостовірної та наклепницької інформації, що прозвучала в ефірі. І звертається до ЦВК і Держтелерадіо з вимогою розглянути на своїх засіданнях питання про порушення законодавства суб'єктом виборчого процесу.

В "Ударі" також наголошують, що це не перший подібний випадок замовних розміщень антипіару проти партії та її лідера на державних телеканалах. Так, в ефірі державного телеканалу "КРИМ" також виходили недостовірні фільми.

Нагадаємо, вибори до Верховної Ради відбудуться 28 жовтня 2012 р.