ua en ru

Партії повинні навчитися домовлятися в інтересах товариства, - голова Дніпропетровської ОДА

Партії повинні навчитися домовлятися в інтересах суспільства. Про це в ході зустрічі з керівниками провідних партійних організацій області заявив губернатор Дніпропетровської області Дмитро Колєсніков, повідомляє прес-служба чиновника.

"Відповідальність за розвиток регіону ставить нові вимоги до політичного діалогу. Партії повинні навчитися домовлятися в інтересах суспільства", - сказав він на зустрічі.

У засіданні взяли участь керівники обласних організацій партій "БЮТ-Батьківщина", "Наша Україна", "Демократи", ВО "Свобода", КПУ, "Українська партія", УНП та Партії регіонів.

"Ключове завдання політиків - забезпечити стабільність у суспільстві, зростання економіки, підвищення соціальних стандартів життя робітників, пенсіонерів, працівників сільгосп підприємств, студентів. Незважаючи на ідеологічні розбіжності, це завдання всіх політичних партій", - сказав Колєсніков.

Керівник регіону також зазначив, що мирні акції є невід'ємною частиною демократичного розвитку суспільства, але закликав усі політичні сили утриматися від дестабілізуючих гасел і не піддаватися на провокації. Будь-які заходи політичних сил не повинні перешкоджати стабільної роботи промислових підприємств, комунального господарства, закладів освіти, медицини та культури, об'єктів життєзабезпечення.

Губернатор підкреслив, що Україна продовжує рухатися шляхом євроінтеграції.

"Стратегія країни незмінна. Угода про асоціацію з ЄС має створити нові можливості для української економіки за рахунок виходу на європейські ринки. При цьому не зруйнувавши зв'язки з традиційними ринками збуту української продукції. Від цього залежать робочі місця сотень тисяч українців, можливість платити пенсії і соціальні допомоги", - сказав Колесніков.

"Переговорний процес про умови асоціації триває. І його важливою складовою є стабільність суспільства, готовність політичних сил до конструктивного діалогу в інтересах українців", - зазначив губернатор.

Одним з головних підсумків зустрічі стало досягнення домовленості про продовження діалогу між губернатором і керівниками політичних сил у форматі спілкування за "круглим столом".