ua en ru

Під парламентом Грузії сталися зіткнення після обшуків в нічних клубах

Під парламентом Грузії сталися зіткнення після обшуків в нічних клубах Ілюстративне фото (twitter.com SputnikGeorgia)

У нічних клубах Тбілісі шукали наркоторговців

У Грузії правоохоронці провели масштабну спецоперацію в двох найпопулярніших нічних клубах Тбілісі, в результаті чого під парламентом країни відбулися акції протесту. Про це повідомляє видання Georgia Today.

Зокрема, згідно з інформацією видання, мітинги були спровоковані масовими обшуками в нічних клубах в Тбілісі.

"Міністерство внутрішніх справ Грузії протягом трьох місяців вело інтенсивні оперативно-розшукові та слідчі заходи розташованих у Тбілісі клубах Бассиани і Галері з метою виявлення фактів реалізації наркотичних засобів", - повідомили в МВС Грузії.

За даними МВС, в результаті операції затримали 8 наркоторговців. За інформацією правозахисних організацій, було затримано близько 60 осіб.

Обшуки і затримання спровокували протести на вулицях міста. Обурені люди вийшли під будівлю парламенту країни на проспекті Руставелі. Демонстранти зібралися, щоб висловити солідарність із затриманими.

Біля парламенту сталися сутички між протестувальниками та поліцією, після чого пройшли нові затримання.

Акції протесту продовжилися вдень 12 травня. Люди називають нинішню політику уряду щодо наркотиків "жорсткої" і базується на покарання, а не турботу про наркозалежних.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, ще в 2017 році, в Грузії, Конституційний суд визнав неконституційною норму закону, згідно з якою вирощування невеликих кількостей конопель для особистого користування є кримінальним злочином, караемым тюремним ув'язненням.