ua en ru

У парламенті Португалії пообіцяли підтримку України на міжнародній арені

У парламенті Португалії пообіцяли підтримку України на міжнародній арені Фото: Сержіу Соуза Пінту

Португалія підтримує Україну в збереженні територіальної цілісності та незалежності

Голова Комітету закордонних справ та португальських спільнот Парламенту Португальської Республіки Сержіу Соуза Пінту пообіцяв підтримку України на міжнародній арені в ході зустрічі з першим заступником голови Верховної Ради України Іриною Геращенко. Про це повідомляє прес-служба апарату ВР.

Так, він наголосив, що Португалія поважає міжнародне право й підтримує Україну в збереженні територіальної цілісності та незалежності.

"Україна може повністю розраховувати на нашу підтримку в боротьбі на міжнародній арені", - зауважив Пінту.

З метою активізації політичного діалогу між країнами учасники зустрічі обговорили необхідність зміцнення контактів між парламентами України та Португалії, зокрема й шляхом організації візитів на найвищому міжпарламентському рівні.

"Україна розраховує на більш тісну співпрацю з Португальською Республікою в Парламентській асамблеї Ради Європи та в інших міжпарламентських об’єднаннях, зокрема, у відповідних структурах ОБСЄ і НАТО, у питанні засудження російської агресії в Україні", - зазначила в свою чергу Геращенко.

Нагадаємо, у жовтні колишній прем'єр-міністр Португалії Антоніу Гутерріш обраний на пост генерального секретаря Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй.