ua en ru

Парламент запрацює, якщо нардепи будуть дотримуватися закону, - Гриценко

Народний депутат України з фракції "Батьківщина" Анатолій Гриценко припускає, що парламент запрацює на наступному пленарному тижні, якщо депутати Верховної Ради будуть працювати відповідно до законодавства. Про це Гриценко заявив в ході онлайн-конференції в РБК-Україна.

"На сьогоднішній день твердої відповіді немає (чи буде розблоковано парламент). Наша фракція збирається в понеділок о 19:00 для того, щоб приймати остаточне рішення. Мій прогноз - ймовірність розблокування Ради - десь відсотків 70%. За умови, якщо будуть дані чіткі відповіді на питання щодо порушення спікером (головою ВР Володимиром Рибаком) закону про регламент, (народним депутатом з фракції Партії регіонів Володимиром) Макеєнко, головою регламентного комітету, також закону про регламент, що вилилося в абсолютно безпідставне, з порушенням процедур позбавлення Сергія Власенка депутатського мандата. Крім того, в пакеті ще є (питання) - відсутність відповідальності спікера за те, що він зірвав позачергове засідання ВР також вийшовши за рамки повноважень. Тобто треба розібратися в парламентській кухні. Або посадові особи працюють відповідно до закону, і тоді є шанс що парламент буде працювати як парламент, персонально голосуючи, звичайно, або спікер просто став філією вул. Банкової (Адміністрації Президента України)", - сказав Гриценко.

На репліку про те, що в парламенті останніх років голова парламенту був представником інтересів Банкової, Гриценко зазначив: "Є принципова різниця: Рибак вийшов за межу, за яку не виходив ні (екс-голова ВР Володимир) Литвин, ні (екс-голова парламенту Олександр) Мороз. Ніхто з них не здавав депутатів просто так - Рибак це зробив. Причому і депутатів-мажоритарників... і зі списку. Це принципово нове. Такого ще не було ні при (Президенті Леоніді) Кучмі, ні при (Президенті Вікторі) Ющенко, ні при (Президенті Леоніді) Кравчукові".

Читайте також: З 700 тис. військових в Україні тільки чверть служать в ЗСУ, - Гриценко