ua en ru

Парламент Ірану може обговорити питання перенесення столиці держави з Тегерана в інше місто

В Ірані 50 депутатів парламенту звернулися з вимогою обговорити в якості одного з пріоритетних питання перенесення політичної столиці з Тегерана, передає агентство Trend.

Як повідомив член юридичної комісії парламенті Абульфазл Абутураби, якщо обговорюваний проект буде затверджено, то робоча група з 14 осіб під керівництвом Президента Ірану буде всебічне розглядати питання перенесення столиці і через рік представить парламенту результати досліджень.

Пропозиції по перенесенню столиці з'являлися і раніше. Приводом для її зміни є швидке зростання чисельності населення Тегерана і його розташування в сейсмічно активній зоні. За офіційними даними, в даний час в Тегерані проживають 12-13 млн осіб.

Хоча під час Президентства Махмуда Ахмадінежада був започаткований проект по виселенню з Тегерана 200 тис. державних службовців, він так і не був завершений.

Раніше в іранських ЗМІ з'явилася інформація про перенесення столиці в Тебріз. Але в даний час немає точної інформації про місце, куди може бути перенесена столиця.