ua en ru

Парламент голосуватиме персонально, коли суспільний тиск досягне критичної позначки, - Шевченко

Опозиція забезпечила істотні зрушення для забезпечення персонального голосування у Верховній Раді України. Про це в ході онлайн-конференції в РБК-Україна заявив депутат фракції "Батьківщина", перший заступник голови Комітету ВР з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Андрій Шевченко.

"Поки що парламент не став голосувати персонально. Але є деякі позитивні зрушення. Ми бачимо, що депутатам стало просто соромно голосувати за інших ... Це колосальний результат", - заявив він.

Також парламентарій нагадав про рішення Європейського суду у справі Волкова: "Європейський суд чітко виніс рішення про те, що парламент голосував не правомірно через те, що голосування було не персональним. Тож парламент буде голосувати персонально, коли суспільний тиск досягне критичної позначки".

При цьому, Шевченко вважає, що ідея відкликання депутата і позбавлення його депутатського мандата не перспективна: "Практика показує, що ця ідея в основному використовувалася проти опозиціонерів".

Читайте також: Силове протистояння у ВР можливо, якщо депутати будуть порушувати регламент.