ua en ru

У парламент Британії наступного тижня внесуть законопроект по Brexit

У парламент Британії наступного тижня внесуть законопроект по Brexit Фото: Brexit (pixabay.com)

У парламенту буде можливість переконатися, що змінені закони працюють після Brexit

У парламент Великобританії на наступному тижні будуть внесені законопроекти щодо виходу країни зі складу Європейського Союзу (Brexit). Про це повідомляє Reuters.

"Законодавство про початок процесу передачі закону ЄС в британське законодавство буде представлено парламенту на наступному тижні", - заявили в прес-службі прем'єр-міністра Британії Терези Мей у вівторок.

Згідно з інформацією прес-служби, міністр з Brexit Девід Девіс дав колегам оновлену інформацію щодо законопроекту, який перемістить законодавство ЄС в британське законодавство в рамках процесу Brexit на щотижневій зустрічі команди міністрів.

"Він сказав, що законодавство, яке є початком законодавчого процесу для Brexit, як очікується, буде представлено на наступному тижні", - резюмував прес-секретар.

Зазначимо, що протягом більш ніж 40-річного членства в ЄС десятки тисяч законів, пов'язаних з ЄС були прийняті як частина законів Британії. Зворотний процес може зайняти чимало років.

Законопроект про скасування членства, який, за словами уряду, допоможе домогтися плавного виходу зі складу ЄС, скасує Закон про європейських співтовариствах 1972 року, який формалізує членство Великобританії в ЄС. Це також дасть парламенту можливість змінити існуючі закони, щоб переконатися, що вони працюють після Brexit.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр виходу Великобританії з Європейського союзу Девід Майкл Девіс заявив, що ЄС після Brexit може дістати доброго союзника.