ua en ru

Panasonic до березня 2014 р. піде з ринку плазмових панелей для телевізорів

Panasonic припинить виробництво плазмових панелей для телевізорів до березня 2014 року, повідомляє агентство Reuters з посиланням на джерело всередині компанії.

Panasonic припинить виробництво плазмових панелей для телевізорів до березня 2014 року, повідомляє агентство Reuters з посиланням на джерело всередині компанії.

Аналітики і раніше передбачали відхід Panasonic зі збиткового ринку, проте очікували, що він відбудеться пізніше. Очікується, що кілька сотень співробітників корпорації, зайняті у цій сфері, будуть переведені в інші відділи. Збиток складе близько 413 млн дол. (4 млрд ієн).

Раніше компанія заявила, що рішення щодо майбутнього належного їй підприємства з виробництва плазмових панелей поки не прийнято.

У вересні японський електронний гігант заявив, що компанія йде з ринку смартфонів і не буде більше проводити відповідні дослідження і розробки, так як вважає цей ринок надконкурентним і де-факто визнає лідерство Apple і Samsung.

У компанії говорять, що займуться створенням спеціалізованих систем бездротового зв'язку для лікарень, складів, промислових об'єктів, служб безпеки та інших спеціалізованих користувачів.

Нагадаємо, влітку 2013 р. корпорація Panasonic і належна їй Sanyo Electric визнали себе винними у ціновій змові. Японський електротехнічний гігант зізнався у фальсифікації цін на склоочисники, перемикачі, датчики кута при реалізації в США та інших країнах. Як зазначається, автокомплектуючі були продані компаніям Toyota, Honda, Mazda і Nissan. Panasonic погодилася виплатити штраф у розмірі близько 45,8 млн дол. Sanyo заплатить 10,7 млн дол.

Компанія Panasonic, що раніше називалася Matsushita, була заснована в 1918 р. і носила ім'я свого засновника Коносуке Мацусіта. Виробляє широкий спектр побутової техніки та електроніки, включаючи телевізори, цифрові фотоапарати та відеокамери, пральні машини, праски і кухонну техніку, а також ноутбуки та телекомунікаційні товари. У грудні 2009 р. Panasonic придбала виробника електроніки Sanyo Electric і консолідувала його в свою групу.

В останні роки японські виробники споживчої електроніки відчували труднощі. Збитки обумовлені втратами підрозділів з виробництва рідкокристалічних панелей (LSD-моніторів) на тлі зниження попиту на них.