ua en ru

У Пальчевського є бізнес у Москві, а його мерську кампанію веде політтехнолог Столара, - Bihus.info

У Пальчевського є бізнес у Москві, а його мерську кампанію веде політтехнолог Столара, - Bihus.info Фото: Андрій Пальчевський (facebook.com)
Автор: РБК-Украина

Столара називають головним спонсором виборчої кампанії Пальчевського

Потенційний кандидат у мери Києва Андрій Пальчевський пов'язаний з бізнесом в Москві, а також з рейдерами в ОРДЛО і політтехнологом, який працював з членом парламентської фракції "Опозиційна платформа - За життя" Вадимом Столаром.

Про це йдеться у розслідуванні журналістів проекту Bihus.info.

Згідно з розслідування, до 2010 року головний бізнес-актив Пальчевського в Україні - медична клініка Eurolab - була його спільною сумісною власністю з бізнес-партнером з РФ Олексієм Кириловим, але тепер клініка переписана на британську фірму Eurolab Services LLP.

Фірма належить "глухому" офшору з Карибських островів Amerton Group Limited.

"Ця карибська офшорка крім Пальчевського обслуговує виключно російський бізнес і непростий. Наприклад, компанії Віталія Кочеткова. Це відомий виходець з криміналу, якого називають мало не господарем Уралу", - стверджують журналісти.

В активах Amerton Group Limited вони виявили й діючу компанію Пальчевського з офісом у Москві.

Один з документів Amerton Group Limited підписаний колишнім юристом Eurolab Андрієм Наумовим, який зараз керує благодійним фондом Пальчевського, а також управляє двома компаніями. Їх керівники, за даними Bihus.info - жителі Донецька Дмитро Мурахвер і Павло Малік, і обидва працюють на суддю Артура Ємельянова.

"Ці три прізвища найчастіше згадуються в історіях рейдерських захоплень за підтримки судових рішень", - йдеться в сюжеті.

Мурахвер, як стверджують автори розслідування, - власник декількох готелів в окупованому Криму та мережі захоплених після окупації Донбасу Росією продуктових супермаркетів.

"Довірена людина Пальчевського одночасно працює з Пальчевським і з групою одного з найвідоміших рейдерів в історії країни. Обслуговує в одному пакеті Пальчевського і російський бізнес", - заявляють журналісти.

Водночас Вадима Столара журналісти називають головним спонсором виборчої кампанії Пальчевського, а його політтехнологом - Сергія Влащенка. За даними розслідувачів, Влащенко майже кожен день приїжджає до Пальчевського додому, на вулицю Шовковичну.

"2 тижні спостерігали, як Пальчевський веде свою передвиборчу кампанію. Аж ніяк. За межами телевізора немає ніякої активності", - стверджує в сюжеті Денис Бігус.

При цьому, за даними Bihus.info виборча кампанія Пальчевського може виявитися найдорожчою за підсумками виборів.

За оцінкою аналітика руху "Чесно" Ігоря Фещенка, агітація вже обійшлася Пальческому як мінімум в 10 млн грн. При цьому в його партії немає офісу, співробітників і грошей на рахунках.

Як повідомляло РБК-Україна, місцеві вибори в Україні призначені на 25 жовтня.

Вибори відбудуться на всій території України, крім окупованої Росією Криму та окремих територій Донецької та Луганської областей. Виборча кампанія стартувала 5 вересня.

Пальчевського також називають ймовірним кандидатом в мери Києва. Його включають в дослідження електоральних симпатій киян.

За даними опитування, який з 24 липня по 2 серпня проводив Центр Разумкова, найвищий рейтинг у столиці у Кличка - за нього готові віддати свій голос 41,2% виборців, які мають намір піти на вибори і вирішили, за кого голосувати. На другому місці - Пальчевський (9,1%), на третьому - Попов (8,3%).