ua en ru

Палата представників США оголосила про перенесення зборів для обговорення нового республіканського плану бюджету

Один із ключових комітетів палати представників конгресу США оголосив про перенесення часу наради для обговорення нового республіканського плану федерального бюджету. По всій видимості, лідерів Республіканської партії не вдається забезпечити необхідну кількість голосів, передає Fox News.

Одним з найважливіших факторів став виступ консервативної групи Heritage Action проти запропонованого до розгляду плану.
Спочатку голосування за проектом планувалося на вечір 15 жовтня. Тепер ці плани піддаються перегляду.

Раніше повідомлялося, що республіканці, які контролюють палату представників конгресу США, мають намір провести увечері 15 жовтня голосування за власним планом відновлення роботи уряду та уникнення прийдешнього 17 жовтня дефолту по федеральному боргу замість того, щоб чекати новин від лідерів демократів в сенаті, які от-от досягнуть угоди за своїм планом бюджету.

Зусилля палати представників ускладнюють ситуацію щодо подолання бюджетного глухого кута, оскільки контролюють сенат демократи висловлюють незгоду з планами, пропонованими республіканцями з нижньої палати.

План республіканців включає надання короткострокового фінансування уряду США - до 15 грудня ц.р., підвищення "стелі" державного боргу до 7 лютого 2014 р. і скасування субсидій, що дозволяють членам конгресу, їх персоналу і співробітників адміністрації президента купувати медичну страховку в рамках нової системи охорони здоров'я.