ua en ru

Протести у Вірменії: Пашинян розповів про подальщі плани опозиції

Протести у Вірменії: Пашинян розповів про подальщі плани опозиції Фото: Нікол Пашинян (twitter.com OlegPanfilov7)

Відкрито питання про проведення дострокових парламентських виборів

Лідер протестувальників у Вірменії Нікол Пашинян на мітингу в центрі Єревану заявив, що відставка прем'єр-міністра Сержа Саргсяна не є остаточною перемогою. Про це повідомляє видання News.am.

Зокрема, за його словами, наступним кроком повинна стати передача влади в країні без потрясінь.

Згідно з інформацією видання, виступаючи на мітингу на площі Республіки в центрі Єревана, Пашинян заявив, що відставка прем'єр-міністра Саргсяна була лише однією з цілей протестувальників.

Тепер за його словами, повинна бути скликана Національна асамблея, яка запропонує кандидата в прем'єр-міністри, а також новий уряд поставить питання про проведення дострокових парламентських виборів.

"Ми збираємося в середу, 11:00, в готелі "Маріотт Вірменія" продовжити переговори про зміну влади без потрясінь з в.о. прем'єр-міністра Кареном Карапетяном. Сподіваюся, що еліта Республіканської партії однозначно і беззастережно визнає перемогу "оксамитової" революції. Чим швидше відбудеться констатація цього факту, тим краще для Вірменії і Нагірного Карабаху", - заявив Пашинян.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, після відставки Саргсяна, обрання якого парламентом Вірменії на пост прем'єра стало приводом для початку масових акцій протесту, виконуючим обов'язки глави уряду став Карен Карапетян, який до 9 квітня був прем'єр-міністром, а в кабінеті Саргсяна став першим віце-прем'єром.

Пізніше президент Вірменії Армен Саркісян підписав у понеділок, 23 квітня, указ про відставку уряду країни.

Пашинян - лідер фракції "Елк" в парламенті, який звинуватив Саргсяна в неефективній роботі на посаді президента. Кульмінацією масових протестів у Вірменії став мітинг 22 квітня в Єревані, на який, за даними його організаторів, зібралося близько 160 тис. чоловік.

Вранці 23 квітня стало відомо, що до мітингувальників приєдналася частина військових, самовільно залишили свої частини. Серед них були в тому числі і колишні учасники конфлікту в Нагірному Карабасі.