ua en ru

Відставка глави Мінекології: Рада може проголосувати завтра

Відставка глави Мінекології: Рада може проголосувати завтра Фото: Роман Абрамовський, міністр екології (facebook.com/abramovskyy.roman)

Верховна рада може в п'ятницю розглянути заяву про відставку міністра навколишнього середовища Романа Абрамовського. Але це буде залежати від того, як швидко парламент завершить з "поправочним спамом" до проекту держбюджету на 2022 рік.

Про це РБК-Україна розповіла народний депутат від "Слуги народу" Ірина Верещук.

За її словами, немає впевненості в тому, чи встигне Рада розглянути всі поправки до документа протягом пленарного дня п'ятниці. Тільки після цього депутати зможуть перейти до кадрового питання.

"Фракція (СН - ред.) поки не обговорювала кандидатів на заміну Абрамовського. Але якщо він написав заяву, то, напевно, у керівництва вже є якесь бачення з цього приводу. Серед кандидатів я чула про нашого колегу Андрія Жупанина. Питала у нього, чи згоден він. Він відповів: так, він готовий очолити міністерство. Але це також залежить від прем'єр-міністра, тому що він вносить кандидатуру, і, звичайно, від керівництва фракції і депутатів", - зазначила Верещук.

Вона уточнила, що інших кадрових перестановок в уряді фракція "Слуга народу" поки не обговорювала.