ua en ru

Отруєння Скрипаля: прем'єр-міністр Естонії відмовився від поїздки в Росію

Отруєння Скрипаля: прем'єр-міністр Естонії відмовився від поїздки в Росію Фото: Юри Ратас (facebook.com Jüri Ratas)

Прем'єр Естонії відмовився від візиту в РФ через отруєння Скрипаля

Прем'єр-міністр Естонії Юрі Ратас відмовився від візиту до Росії цієї весни у зв'язку з отруєнням Сергія Скрипаля, екс-шпигуна РФ. Про це повідомив прес-секретар естонського уряду Урмас Сеавер, повідомляє естонське видання Postimees.

За його словами, раніше команда організаторів святкування сторіччя Естонії запропонувала прем'єр-міністру взяти участь у Дні естонської культури у Красноярську, що відбуваються з 16 по 21 травня, однак у світлі подій, що сталися, він був змушений відмовитися від візиту в РФ.

"Прем'єр-міністр думав про участь, оскільки вважає важливим святкування дня народження Естонії та в зарубіжних країнах. У цьому році прем'єр-міністр вже брав участь у заходах з нагоди сторіччя Естонії в Сполученому Королівстві, Ірландії, Фінляндії, Швеції та Латвії", - сказав Сеавер.

"У світлі останніх міжнародних подій прем'єр-міністр все ж не вважає можливим візит в Красноярськ", - додав він.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, президент Естонії Керсті Кальюлайд розповіла, що у її країни є "складний сусід". Зокрема, вона уточнила, що РФ "протягом кількох десятиліть нас розчаровує".

Також, повідомлялося, що в Естонії департамент зовнішньої розвідки попередив про продовження інформаційних атак на війська Північноатлантичного альянсу (НАТО) в балтійських країнах в 2018 році.