ua en ru

Щодо Матіоса відкрито дисциплінарну справу, - Transparency International

Щодо Матіоса відкрито дисциплінарну справу, - Transparency International Фото: Анатолій Матіос (УНІАН)

Матіоса можуть притягти до дисциплінарного покарання за нецензурну лексику

У відношенні головного військового прокурора України Анатолія Матіоса відкрито дисциплінарну справу. Про це йдеться в повідомленні антикорупційної організації Transparency International в Facebook.

"Сьогодні українське представництво міжнародної антикорупційної мережі Transparency International отримало рішення кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів про відкриття дисциплінарного провадження стосовно головного військового прокурора", - йдеться в повідомленні.

У TI відзначили, що звернулися в комісію після того, як Матіос у Facebook розмістив "інформацію з використанням нецензурної лексики", що є порушенням кодексу етики прокурорів.

"Крім того, журналіст Олексій Бобровников 23 червня 2017 публічно повідомив про те, що Анатолій Матіос пропонував йому 10000 доларів за підготовку журналістського сюжету про висвітлення ходу розслідування по конкретному кримінальному провадженні у вигідному для себе світлі. Це є порушенням вимог статей 16, 21, 28 Кодексу професійної етики та поведінки прокурорів", - додали в Transparency International.

За зверненням ТІ Україна відкрито дисциплінарне провадження проти Головного військового прокурора. Після того, як 25 тр...

Опубліковано Transparency International Ukraine 15 серпня 2017 р.

Нагадаємо, раніше Transparency заявляла про тиск української влади на антикорупційні організації. Зокрема, мова йшла про Центр протидії корупції.