ua en ru

Скасування "години уряду" у ВР - непередбачений форс-мажор, - Макеєнко

Народний депутат України, глава регламентного комітету Верховної Ради України (ВР) Володимир Макеєнко, вважає сьогоднішнє скасування "години уряду" "непередбаченим форс-мажором", передає кореспондент РБК-Україна.
"Вийшов форс-мажор, уряд майже в повному складі прийшло на засідання ВР відповідно до регламенту і рішенням погоджувальної ради, але вийшов форс-мажор - фракція опозиції заблокувала трибуну. В принципі це не вірне їхнє рішення, і треба було б що б "година уряду "відбулася ... і уряд відповів би на ті питання, які сьогодні стоять на порядку денному - і питання що стосується ціни на енергоносії, і щодо врожаю, і щодо квот на експорт зерна. Тобто є про що поговорити і що послухати", - сказав Макеєнко.
У той же час на питання журналістів про те, чому фракція ПР також голосувала за не проведення "години уряду" він відповів: попередньо регіонали уточнили в опозиції чи продовжать вони блокувати трибуну, і отримавши ствердну відповідь, проголосували за скасування годину уряду. Так само Макеєнко підкреслю, що в наступну пленарну п'ятницю годину уряду відбудеться обов'язково, тому що через його скасування люди не можуть отримати необхідної їм інформацію.