ua en ru

Батько прем'єра Британії запросив громадянство Франції

Батько прем'єра Британії запросив громадянство Франції Фото: Стенлі Джонсон (flickr.com)
Автор: РБК-Украина

Батько прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона намагається отримати французьке громадянство. Стенлі Джонсон пішов на це після того, як його син підписав угоду з Європейським союзом щодо Brexit.

Про це повідомляє Daily Mail.

Джонсон старший вже знаходиться в процесі подачі заяви на отримання громадянства в країні, в якій народилася його мати. Так він хоче зберегти свої зв'язки з ЄС.

"Якщо я правильно розумію, я француз. Моя мати народилася у Франції, її мати була француженкою, як і її дід. Так що для мене це означає повернути те, що у мене вже є. І це мене дуже радує", - заявив він.

Зазначимо, Стенлі Джонсон - колишній член Європарламенту. Він був одним з перших британських державних службовців в Брюсселі як член Європарламенту і працював в Єврокомісії.

Джонсон-старший голосував за те, щоб залишитися в ЄС на британському референдумі 2016 року.

Нагадаємо, 24 грудня Британія та ЄС досягли згоди щодо торговельної угоди по Brexit. Сторони домовилися зберегти безвізовий режим і не вводити квоти і тарифи в торговельній сфері.

Разом з тим Шотландія на тлі угоди по Brexit знову заговорила про незалежність.

Крім того, вчора голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн і глава Євроради Шарль Мішель підписали торгову угоду, пізніше це зробив британський прем'єр-міністр Борис Джонсон.

Ратифікувати угоду в Європарламенті планують у березні 2021 року.