ua en ru

Звіт керівництва Міноборони та Генштабу заслухають у Раді 17 жовтня

Звіт керівництва Міноборони та Генштабу заслухають у Раді 17 жовтня Фото: Іван Винник (УНІАН)

Частина засідання комітету може відбуватися у закритому режимі від преси

Звіт керівників Міністерства оборони та Генерального штабу планують заслухати на засіданні комітету Верховної ради з питань національної безпеки та оборони. Про це у коментарі РБК-Україна розповів секретар оборонного комітету парламенту Іван Винник.

Засідання заплановане на середу.

"Засідання планується на цю середу. Відзначу, що ми запросили не представників міністерства, а саме керівництво і МОУ, і Генштабу", - повідомив Винник.

Нардеп не виключив, що частина засідання комітету відбуватиметься у закритому режимі від преси. Адже частина інформації, яку обговорюватимуть є державною таємницею.

"Єдине, у чому ми визначаємось, чи засідання буде у відкритому, чи у закритому режимі. У будь-якому випадку буде відкрита частина. Питання, яке обговорюватиметься, може бути повністю відкрите або частково відкрите", - додав він.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко очікує "швидких і відповідальних" результатів розслідування вибухів на військовому арсеналі боєприпасів в Ічні Чернігівської області. Порошенко також зазначив, що з огляду на близькість Чернігівської області до російського кордону, не випадково основною версією Служба безпеки України і Військова прокуратура назвали диверсію.

Як писало РБК-Україна, у рамках розслідування вибухів на арсеналі боєприпасів в Ічні військова прокуратура не виключає також версію теракту.