ua en ru

Звільнені українські рибалки перетнули КПВВ "Чонгар"

Звільнені українські рибалки перетнули КПВВ "Чонгар" Ілюстративне фото (dpsu.gov.ua)

Руслана Кондратюка та Андрія Морозова раніше затримали російські правоохоронці

Херсонські рибалки Руслан Кондратюк Андрій Морозов, які були затримані російськими силовиками в 2018 році і утримувалися на території окупованого Криму, вже перетнули КПВВ "Чонгар". Про це повідомила уповноважений Верховної ради України з прав людини Людмила Денісова Facebook.

Повідомляється, що в даний час вони чекають своїх рідних, щоб разом відправитися додому.

"Цю інформацію мені підтвердили українські прикордонники", - написала Денісова.

Нагадаємо, в окупованому Криму звільнили херсонських рибалок Руслана Кондратюка та Андрія Морозова. Денісова повідомила, що провела телефонні переговори з російською колегою Тетяною Москальковою.

Рибалок затримали російські прикордонники ще у вересні 2018, коли вони пришвартовували моторний човен на кримському березі озера Сиваш.

Як зазначив помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян, у рибалок почалися проблеми з двигуном човна, в результаті чого їх віднесло на окуповану територію, де вони і були затримані прикордонниками ФСБ Росії. Російська сторона також звинуватила їх у "незаконному перетині кордону". Зазначимо, російські прикордонники регулярно затримують українських рибалок і пред'являють їм порушення кордонів.