ua en ru

У Держприкордонслужбі підтвердили затримання українських рибалок в Криму

У Держприкордонслужбі підтвердили затримання українських рибалок в Криму Фото: Олег Слободян (dpsu.gov.ua)

За словами Слободяна, у рибалок почалися проблеми з двигуном човни, їх віднесло на окуповану територію

В анексованому Криму російські прикордонники затримали двох українських рибалок. Про це повідомив спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян, передає "112 Україна".

Він зазначив, що у рибалок почалися проблеми з двигуном човна, їх віднесло на окуповану територію, де вони і були затримані російськими прикордонниками.

Він додав, що інформації про місцезнаходження рибалок поки немає.

"У сформованій ситуації російська сторона повинна була повідомити Україну про те, що сталася аварія. Однак подібного повідомлення від РФ до цих пір немає", - уточнив Слободян.

Наголошується, що інформацію про те, що трапилося українські прикордонники передали в Міністерство закордонних справ України.

Нагадаємо, раніше видання "Крим Реалії" повідомило, що прикордонники РФ затримали двох українських рибалок на озері Сиваш. У ФСБ Росії заявили, що громадян України звинуватили у "незаконному перетині кордону", їх затримали в момент пришвартуватися до берега Криму.

Раніше РБК-Україна писало, що в окупованому Криму у рибалок з українського судна "ЯМК-0041" відібрали паспорти, їх примусово утримують на півострові.

Уповноважений Верховної ради України з прав людини Людмила Денисова звернулася до президента України щодо обміну українських рибалок судна "ЯМК-0041", затриманого 4 травня 2018 року Прикордонною службою Російської Федерацією, на моряків "Норду", який був затриманий прикордонною службою України.