ua en ru

Залишили минуле позаду. Штайнмайер подзвонив Зеленському

Залишили минуле позаду. Штайнмайер подзвонив Зеленському Фото: президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер (Getty Images)

Президенту України Володимиру Зеленському сьогодні зателефонував його німецький колега Франк-Вальтер Штайнмаєр. Лідери розмовляли близько чверті години.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bild.

"Сторони домовилися залишити минуле позаду і зосередитися на майбутній співпраці", - цитує німецьке видання прессекретаря президента України.

Відзначається, що в ході бесіди президент Німеччини висловив солідарність Україні в протистоянні з російською агресією. У канцелярії Штайнмаєра виданню заявили, що за підсумками розмови лідери домовилися залишатися в тісному контакті.

Оновлено

Сьогоднішню телефонну розмову Зеленського та Штайнмаєра підтвердив голова Офісу президента Андрій Єрмак. Він пообіцяв згодом розкрити деталі бесіди, додавши, що Німеччина залишається сильним союзником України.

"Можу лише сказати, що надія росіян на розкол єдності Європи у підтримці України є марною", - уточнив він.

Зеленський назвав розмову зі Штайнмаєром конструктивною. Глава держави зазначив, що повідомив свого німецького колегу про ситуацію на фронті та критичний стан справ у Маріуполі.

"Дякував за потужну підтримку України. Очікуємо на її посилення. Лідерська позиція Німеччини важлива для протидії агресії РФ", - додав Зеленський.