ua en ru

Залишки коштів місцевих бюджетів зросли на 30 млрд гривень, - Зубко

Залишки коштів місцевих бюджетів зросли на 30 млрд гривень, - Зубко Фото: Геннадій Зубко (kmu.gov.ua)

Ці кошти перебувають на казначейських рахунках і депозитах

За останній рік залишки коштів місцевих бюджетів зросли на понад 30 млрд гривень. Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко на своїй сторінці в Facebook.

"Станом на 1 січня 2016-го, вони становили 31 млрд гривень, 1 січня 2017 - вже 49 млрд гривень, а станом на 1 листопада цього року вони досягли 79,6 млрд гривень. За неповний рік вони зросли більш ніж на 30 млрд гривень", - написав Зубко.

За його словами, ці кошти перебувають на казначейських рахунках (65 млрд гривень) і на депозитах (14,6 млрд гривень).

"Ми очікуємо від місцевого самоврядування реалізації якісних проектів на місцях", - додав міністр.

Він також зазначив, що неефективне використання коштів на місцях - це, в першу чергу, свідчення відсутності проектів.

"Органи місцевого самоврядування повинні активніше займатися розробкою і впровадженням інфраструктурних проектів, адже фінансовий ресурс для цього є. Кошти, спрямовані місцевим бюджетам, повинні, в першу чергу працювати на підвищення якості життя в громадах", - зазначив Зубко.

До кінця року залишилось два тижню! І ми очікуємо від місцевого самоврядування реалізації якісніх проектів на місцях. ...

Опубліковано Геннадієм Зубком 14 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше Геннадій Зубко заявив, що в наступному році державна підтримка розвитку регіонів на інфраструктурні проекти складе 18,5 млрд гривень.