ua en ru

У 2018 році держфінансування регіонів складе понад 18 млрд гривень, - Зубко

У 2018 році держфінансування регіонів складе понад 18 млрд гривень, - Зубко Фото: віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко (kmu.gov.ua)

У 2017 році реалізовано 2,8 тисячі інфраструктурних проектів

Наступного року державна підтримка розвитку регіонів на інфраструктурні проекти складе 18,5 млрд гривень. Про це сказав міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, передає "Урядовий портал".

За його словами, держава мотивуватиме сільські території, інвестуючи у проекти інфраструктури через субвенції для об'єднаних територіальних громад (ОТГ) та через держфонд регіонального розвитку.

"Разом з тим найбільшу увагу громади мають звертати на власні доходи місцевих бюджетів, які сьогодні сягнули 173,5 млрд гривень. Це і є ті можливості для реалізації стратегій розвитку територій і впровадження проектів", - зазначив Зубко.

Він також додав, що протягом 2017 року за рахунок державної підтримки регіонального розвитку в регіонах у реалізовано 2,8 тисячі інфраструктурних проектів. Це майже 800 інвестиційних проектів у рамках держфонду регіонального розвитку на суму 3,5 млрд грн. В рамках субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ було реалізовано понад 2000 проектів на суму майже 1,5 млрд грн.

"Ми вже не говоримо тільки про кількість об’єктів. Для нас важлива якість послуг, що надаються людям. Ідеться про опорні школи, нові амбулаторії, дороги і їх освітлення, дошкільні навчальні заклади", - підкреслив Зубко.

Нагадаємо, наприкінці листопада Геннадій Зубко повідомив, що за перші дев'ять місяців 2017 року бюджети ОТГ виросли до 6,3 мільярдів гривень.