ua en ru

Засновники Google йдуть з керівних посад

Засновники Google йдуть з керівних посад Ілюстративне фото (flickr.com/romanboed)

Ларрі Пейдж обіймав посаду генерального директора, Сергій Брін - президента компанії Alphabet

Співзасновники Google, мільярдери Ларрі Пейдж і Сергій Брін відмовилися від керівних посад в материнській компанії Alphabet. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Пейджа і Бріна у своєму блозі.

Ларрі Пейдж обіймав посаду генерального директора, Сергій Брін - президента компанії Alphabet. Вони передали контроль над компанією генеральному директору Google Сундару Пічаї.

"Alphabet і Google більше не потребують двох генеральних директорів і президента. Надалі Сундар буде генеральним директором і Google, і Alphabet", - написали вони.

За словами співзасновників, за два десятиліття компанія цілком "розвинулася і дозріла".

При цьому Пейдж і Брін пообіцяли і надалі брати в ній активну участь як члени правління та акціонери, а також регулярно спілкуватися з Пічаї - особливо на теми, якими вони захоплюються.

Нагадаємо, американська компанія Google вирішила змінити правила розміщення політичної реклами.

Як заявили в Google, планується обмежити аудиторію політичної реклами за такими категоріями таргетингу як: вік, стать, та загальне розташування (за поштовим індексом).

Також повідомлялося, що компанія Google почала використовувати новий пошуковий алгоритм, який повинен краще розуміти контекст запиту.