ua en ru

Міськрада і ОДА зробили заяви щодо підпалу офісу угорців в Ужгороді

Міськрада і ОДА зробили заяви щодо підпалу офісу угорців в Ужгороді Фото: офіс Товариства угорської культури Закарпаття (Facebook/Kárpáti Igaz Szó)

Москаль переконаний, що за підпалом офісу ТУЗК стоять російські спецслужби

Ужгородська міська рада, Закарпатська обласна державна адміністрація (ОДА) та очільник ОДА Геннадій Москаль зробили заяви щодо нічного підпалу офісу Товариства угорської культури Закарпаття (ТУКЗ). Про це йдеться у повідомленнях на сайтах відомств.

"Ужгородська міська рада рішуче засуджує спроби розхитати, дестабілізувати ситуацію на Закарпатті. Цинічна провокація не має нічого спільного з толерантністю, взаємодопомогою, які віками панують у нашому краї, в Ужгороді між представниками багатьох національностей", - йдеться у повідомленні прес-служби Ужгородської міської ради.

Сьогодні вночі в Ужгороді знову, вже вдруге за місяць, підпалили офіс Товариства угорської культури Закарпаття (ТУКЗ). У...

Опубліковано Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка 27 лютого 2018 р.

Також було опубліковано спільну заяву Закарпатської ОДА і ТУКЗ, у якій зазначається, що це вже не перша подібна провокація.

"Офіційно заявляємо, що ці провокації не мали й не матимуть жодного успіху, вони тільки згуртовують українців і угорців, а також представників інших національностей, які проживають на Закарпатті в мирі, злагоді й толерантності", - йдеться у повідомленні.

"Українці відстоюють право представників інших національностей зберегти свою етнічну самобутність у всіх її проявах, а представники інших національностей є патріотами України і відстоюють її суверенітет ціною власних життів на Донбасі. І жодним заїжджим чи місцевим провокаторам не вдасться нас розсварити", - додають у заяві.

У обох заявах звернулися до правоохоронних органів із закликом зробити все можливе для якнайшвидшого розкриття злочинів і притягнення винних до відповідальності.

Своєю чергою, Москаль заявив, що у нього немає жодних сумнівів, що за підпалом офісу ТУКЗ стоять російські спецслужби.

Нагадаємо, в Ужгороді в ніч на вівторок, 27 лютого, вдруге за місяць горів офіс ТУКЗ. У результаті пожежі ніхто не постраждав, сума збитку встановлюється. Поліція з'ясовує всі обставини. З цього приводу Міністерство закордонних справ (МЗС) Угорщини викликало посла України до Будапешту.

У МЗС України засудили підпал в Ужгороді офісу ТУКЗ та назвали цей випадок замовним.