ua en ru

У МЗС назвали замовним підпал офісу Товариства угорської культури в Ужгороді

У МЗС назвали замовним підпал офісу Товариства угорської культури в Ужгороді Фото: Павло Клімкін назвав підпал офісу в Ужгороді замовним (РБК-Україна/Віталій Носач)

В МЗС засудили чергову провокацію в Ужгороді

У Міністерстві закордонних справ України засудили підпал в Ужгороді офісу Товариства угорської культури та назвали цей випадок замовним. Про це повідомив керівник відомства Павло Клімкін у Twitter.

"Рішуче засуджую чергову провокацію в Ужгороді проти приміщення угорської меншини. Системність і схожість дій провокаторів свідчить про замовний зовнішній слід. Ми не залишимо наших угорців наодинці. Разом будемо протидіяти спробам дестабілізації Закарпаття", - наголосив Клімкін.

У МЗС назвали замовним підпал офісу Товариства угорської культури в Ужгороді

Фото: наслідки пожежі в Ужгороді (facebook.com zk.npu)

Нагадаємо, в Ужгороді в ніч на вівторок, 27 лютого, вдруге за місяць горів офіс Товариства угорської культури Закарпаття. У результаті пожежі ніхто не постраждав, сума збитку встановлюється. Поліція з'ясовує всі обставини. З цього приводу Міністерство закордонних справ Угорщини викликало посла України до Будапешту.

Раніше повідомлялося, що 4 лютого в Ужгороді в приміщенні закарпатського товариства угорців невідомі розбили вікно, ймовірно, коктейлем Молотова, в результаті чого сталася пожежа. Після цього МЗС Угорщини звернулося до ОБСЄ з вимогою направити моніторингову місію в Закарпатську область.